fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
woning na scheiding, Olivier gaat scheiden, wat nu?

Olivier gaat scheiden, wat nu?

Olivier gaat scheiden, wat nu? https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/3.jpg 1200 900 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/3.jpg

Olivier gaat scheiden, wat nu?

De casus van de heer Olivier was voor ons als één van velen. De heer Olivier is zeven jaar geleden vanuit Duitsland komen inwonen bij zijn vriendin. Ze zijn gelukkig gehuwd en bewoonden samen de woning dat zij al had gekocht voordat ze ging trouwen met mijn cliënt. Het huwelijk liep stuk. De heer Olivier heeft in al deze jaren niet stilgestaan om ook hypotheekhouder te worden en was na dus na de relatiebreuk ook de partij die de woning moest verlaten. Waar moet hij heen?

Olivier werkt als zelfstandige in de creatieve sector, maar verdient niet genoeg om een particuliere woning te kunnen huren. Hij heeft wel een hypotheek aangevraagd, maar ook daarvoor kwam hij niet in aanmerking. Cliënt heeft één minderjarig inwonend kind vanuit zijn vorige relatie en wil samen met hem een sociale huurwoning. De woningbouwvereniging en de gemeente konden niets voor hem betekenen: hij moest zich aanmelden en – net als iedereen – wachten totdat hij een woning zou krijgen. Cliënt had daar echter de tijd niet voor. Zijn inmiddels ex-partner wil hem de woning uit hebben en hij ervaart iedere dag veel druk om zo spoedig mogelijk een alternatief te vinden. In ons intakegesprek zei cliënt ook duidelijk ‘ik kan wel in mijn auto slapen, maar mijn kleine heeft stabiliteit nodig’. De spanningen liepen thuis op, zodanig dat er niet alleen verbaal- maar ook fysiek geweld was vanuit zijn ex-partner. De emoties liepen op. Wij hebben besloten cliënt te helpen, want dit kon zo niet langer.

Cliënt heeft geen schulden, maar wel inkomen en is actief op zoek geweest naar woningen. Wij konden dit aantonen door zijn inschrijfnummer en de geschiedenis van reacties op woningen te tonen. Hiernaast is er een minderjarig kind en daarvan hebben wij een verklaring opgevraagd bij de leraar en een werkgeversverklaring voor de heer Olivier. Hij had namelijk economische en maatschappelijke binding met de regio. Wij hebben een financieel plan gemaakt, dossier opgesteld en de stukken verzameld. Wij hebben de aanvraag verzonden en drie weken later kregen wij een brief. De urgentie was toegekend!

Nu woont de heer Olivier samen met zijn zoon in een sociale huurwoning. Hier vandaan bouwt hij een nieuw bestaan op voor zichzelf. Alweer samenwonen? Alleen als hij ook mede- eigenaar of huurder mag zijn van de woning. Ik zal wegens de privacy van Olivier zijn achternaam niet delen.