fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
huis huren, Het verhaal van Nihal, zij kreeg urgentie

Het verhaal van Nihal, zij kreeg urgentie

Het verhaal van Nihal, zij kreeg urgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/12.jpg 1200 900 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/12.jpg

Het verhaal van Nihal, zij kreeg urgentie

Het was een regenachtige dag. Op kantoor waren wij pas aan het opstarten en aan de deur stond een mevrouw. Ze kwam binnen, was radeloos en vroeg of ze met een adviseur kon spreken. Ze woonde in een woning die veel te duur voor haar was, haar partner had haar verlaten en ze kon de kosten niet meer voldoen. Ten einde raad kwam ze bij ons. Wat konden wij voor haar betekenen?

Ik zou graag meer over haar vertellen. Nihal is een Turkse mevrouw van rond de dertig, ze is jong getrouwd en heeft twee prachtige kinderen. Ze heeft een slecht huwelijk achter de rug: jaren van geweld en eenzaamheid hebben haar emotioneel afgezwakt. Ze wist niet hoe ze een urgentie moest aanvragen. Sterker nog, een simpele brief schrijven had ze al de kracht niet meer voor. Ze kwam bij ons op kantoor met een verhaal en wij hebben direct ingegrepen. Is Nihal veilig? Wij hebben de wijkagent ingeschakeld en hebben meteen het SUWR in Rotterdam gebeld (zij gaan over de urgentie aanvragen in Rotterdam en omstreken). We hebben samen met Nihal haar verhaal op papier gezet, zijn gedoken in haar financiën en hebben een overzicht gemaakt. Nihal leeft van een bijstandsuitkering, ze heeft twee kinderen en – gelukkig – nog geen schulden, maar na het vertrek van haar ex-man kan ze de huur niet meer opbrengen. Het huis is prachtig, maar de kosten zijn te hoog. De woning kan wel een villa genoemd worden: haar keuken was zo groot als ons kantoor. De huur was te hoog en op zoek naar een baan ging niet zo snel.

Wij hebben de aanvraag ingediend vanaf het online portaal van het SUWR. Wij zagen de kansen liggen voor Nihal, maar toch was het ook voor mij spannend, want Nihal was één van mijn eerste cliënten. Ik wou Nihal graag helpen, niet alleen omdat ze een hele aardige en leuke vrouw was, maar omdat ik niet wou dat ze in schulden terechtkwam. De urgentiecommissie liet niet lang op zich wachten: we kregen al snel een mail met een goedkeuring. Nihal kreeg een voorrangsverklaring!

Nu heeft Nihal een woning die ze kan betalen: een sociale huurwoning waar zij samen met haar kinderen kan wonen. Ze solliciteert hard naar een baan. Nihal heeft haar eigen paleisje. Ik zal wegens de privacy van Nihal haar achternaam niet delen.

 

huis huren, Het verhaal van Nihal, zij kreeg urgentie