fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen

Urgentie als alleenstaande moeder

Wanneer uw partner uit beeld is kan het lastig zijn om rond te komen. Uw kinderen hebben vaak nog veel zorg nodig waardoor u niet fulltime kunt werken. Hierdoor kan het voorkomen dat u de huur niet kan betalen of zelfs in de schulden komt. Natuurlijk willen wij dit altijd voorkomen, daarom helpen wij u bij het aanvragen van een urgentieverklaring. Urgentie als alleenstaande moeder. Door onze ervaring weten wij precies wat er nodig is, hierdoor zorgen wij voor een zo hoog mogelijke slagingskans.

Situaties

Als u urgentie aan wilt vragen voor u en uw kind is het belangrijk om aan te tonen dat de situatie zo ernstig is dat u echt een andere woning nodig heeft. Een urgentieverklaring krijgt u alleen in noodgevallen. Zit u in een van de volgende situaties? U kunt dan in aanmerking komen voor een urgentieverklaring voor uw kind en natuurlijk uzelf.

Te hoge woonlasten

Als alleenstaande moeder is het soms lastig om genoeg geld te verdienen. Vooral als de vader van uw kinderen uit beeld is en uzelf voor uw gezin moet zorgen. Het kan zijn dat u uw baan verliest of dat u minder moet gaan werken omdat u voor uw kinderen moet zorgen. In deze gevallen kan het nodig zijn dat u een woning krijgt waarbij de woonlasten een stuk lager liggen.

Urgentie na een scheiding

Wanneer u na een scheiding uw woning niet meer kunt betalen zult u naar andere opties moeten gaan kijken. Een sociale huurwoning biedt in veel gevallen uitkomst. Het probleem is echter dat hiervoor lange wachtlijsten zijn. Wanneer u door een scheiding op straat komt te staan en nergens heen kunt, dan komt u in veel gevallen in aanmerking voor urgentie.

Veiligheid van uw kinderen

Ook de veiligheid van uw kinderen kunnen ervoor zorgen dat u een urgentieverklaring krijgt. U kunt hierbij aan verschillende dingen denken. In sommige gevallen zien we bijvoorbeeld dat een ex partner een bedreiging vormt voor uw kinderen waardoor u genoodzaakt bent om ergens anders te gaan wonen.

Wanneer u als alleenstaande moeder een andere woning nodig heeft voor u en uw kind kunt u altijd bij ons terecht. Via onze website kunt u een aanvraag indienen. Wij nemen vervolgens contact met u op. Pas als wij een redelijke slagingskans zien in uw situatie zullen wij de aanvraag in behandeling nemen.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.