fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
urgentie aanvraag, Een nieuwe (officiële) start voor Suzan

Een nieuwe (officiële) start voor Suzan

Een nieuwe (officiële) start voor Suzan https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/7.jpg 1200 900 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2019/06/7.jpg

Een nieuwe (officiële) start voor Suzan

Suzan woont al sinds enkele jaren in Nederland, in haar thuisland was de situatie instabiel. Zij is met een toeristenvisum naar Nederland gereisd en is daarna gebleven. Ze is geen vluchteling. Zij heeft hier een bestaan geprobeerd op te bouwen zonder een geldig verblijfsdocument. Ze heeft sinds haar komst in Nederland altijd gewerkt bij tijdelijke werkgevers en huurde een zolderkamer bij een bejaard stel. Suzan heeft de Nederlandse taal geleerd en heeft zich aangepast aan de normen in Nederland.

Suzan gedraagt zich als een voorbeeldige burger, zij leert een uit Bulgarije afkomstige man kennen en trouwt deze. Suzan krijgt hierdoor haar verblijfsrecht, alleen willen de verhuurders van Suzan geen koppel, ze vinden het te druk in huis en hebben haar verzocht de woning te verlaten. Als blijkt dat Suzan in verwachting is, lopen de spanningen in het huis op. Ze dreigt door haar verhuurders op straat gezet te worden, ze heeft geen officieel huurcontract en zal de woning dus moeten verlaten.

Suzan is, ondanks dat ze hier al enkele jaren verblijft, afhankelijk van de Immigratie en Naturalisatiedienst. Ze mag niet dakloos raken: daarmee zou ze haar verblijfsrecht verliezen. Hierop nemen haar partner en Suzan contact met ons op.

Wij hebben het dossier aangenomen met onze twijfels. Suzan had kunnen weten dat ze in moeilijkheden kon raken. Ze is zwanger geraakt en heeft geen rekening gehouden met het feit dat ze dakloos zou kunnen raken. De verhuurders hebben haar nooit een huurovereenkomst aangeboden. Hier had Suzan ook rekening mee moeten houden.

De aanvraag hebben wij toch gedaan. Wij hebben hier uitleg gegeven over de situatie en het feit dat Suzan haar eerste stappen in de Nederlandse maatschappij zal zetten. Als zij nu dakloos raakt, zal ze uitglijden in de maatschappij. Wij hebben in de aanvraag aangegeven dat dit niet de bedoeling kan zijn samen met een beroep op de hardheidsclausule en natuurlijk de persoonlijke omstandigheden van Suzan. Zij werkt, draagt bij aan de maatschappij en is een moeder in verwachting. Een moeder met een kind op komst, mag niet dakloos raken. De gemeente heeft positieve verplichtingen jegens de cliënt en die moet haar voorzien in een passende woonruimte. Wij hebben de aanvraag daarom ook zo verzonden.

De woonurgentie is aan Suzan toegekend. Zij krijgt éénmaal een aanbod voor een woning in de gemeente Heemskerk. De woningbouwvereniging zal haar binnen vier weken bellen met een aanbod. Wij hebben dit nieuws met haar gedeeld. In tranen heeft Suzan ons bedankt. Wij hebben uit privacyoverwegingen de toekenning geanonimiseerd en de achternaam van Suzan niet vermeld.

 

urgentie aanvraag, Een nieuwe (officiële) start voor Suzan