fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen


De wachttijden voor een sociale huurwoning lopen op tot ongeveer acht jaar. Dit betekent dat u zonder een urgentieverklaring ongeveer acht jaren moet wachten totdat u een sociale huurwoning krijgt aangeboden. We begrijpen dat niet iedereen zoveel tijd heeft en u snel een huurwoning nodig heeft.

Om de wachttijden voor een huurwoning te verkorten kunt u proberen om een urgentieverklaring aan te vragen. U doet de aanvraag via mijnUrgentie bij de toetsingscommissie van uw gemeente. Aan het aanvragen van een urgentie zijn voorwaarden gebonden. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag volledig en correct wordt ingediend bij de commissie en wachten een beslissing af.

In sommige gemeenten zijn de wachttijden iets korter, zoals bijvoorbeeld in een krimpgebied zoals Oost-Groningen of in Enschede. Daar hoeft u niet zo lang te wachten op een huurwoning. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om te verhuizen naar de andere kant van het land, omdat u bijvoorbeeld binding heeft met uw regio. Uw vrienden, familie, werk, studie of hulpverleners zijn in uw omgeving en daar blijft u het liefst dicht bij. Hierdoor kunt u een urgentieverklaring aanvragen.

Het verkorten van de wachttijden huurwoning op een andere manier is helaas niet mogelijk, omdat de beperkte woningvoorraad eerlijk moet worden verdeeld is het de bedoeling dat u  – net als alle andere woningzoekenden – dient te wachten tot u aan de beurt bent. Enkel op uitzonderingsgevallen, dus wanneer u bijvoorbeeld dakloos dreigt te worden, of omdat er een medische noodzaak is, krijgt u voorrang op andere woningzoekenden.

Als uw situatie voldoet aan de voorwaarden, zorgen wij ervoor dat u snel een huurwoning krijgt aangeboden. We staan u van begin tot eind bij, en zorgen ervoor dat er oplossingen komen voor uw huisvestingsprobleem. Neem contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek.