fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen

Urgentieverklaring woning

Wanneer u opzoek bent naar een woning krijgt u in veel gevallen te maken met lange wachtlijsten. Er kunnen wel jaren overheen gaan voordat u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Er zijn gevallen waarbij u een urgentieverklaring kunt aanvragen.

Wat is urgentie?

Wanneer u in aanmerking komt voor urgentie dan heeft u voorrang op andere woningzoekende. Hierdoor hoeft u niet lang te wachten op een woning. Omdat andere woningzoekende hierdoor benadeeld worden komt u niet zomaar in aanmerking voor urgentie.

Wanneer kunt u urgentie aanvragen?

In uitzonderlijke gevallen kunt u urgentie aanvragen voor een huurwoning. Bijvoorbeeld wanneer u medische problemen hebt of als u dakloos dreigt te raken. Via onze website kunt u zich aanmelden voor onze bijstand. Wij zullen er dan alles aan doen om ervoor te zorgen dat u snel in aanmerking komt voor een nieuwe woning. Wij hebben een aantal situaties op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat u een urgentieverklaring aan kunt vragen.

Scheiding

Wanneer u gaat scheiden is het vaak niet mogelijk om in dezelfde woning te blijven wonen. Het is vaak simpelweg te duur om deze woonlasten in uw eentje te dragen. Wanneer u niet met uw partner tot een oplossing kunt komen en u de woning niet kunt betalen is het mogelijk om urgentie aan te vragen.

Dakloos

Stel dat u uw baan kwijtraakt en uw woning niet meer kunt betalen, of dat u om medische redenen niet meer kunt werken. U zult dan op zoek moeten naar een andere woning. Wanneer de situatie zo ernstig is dat u dakloos dreigt te raken is het mogelijk om een urgentieverklaring aan te vragen voor een andere woning.

Medische redenen

Ook om medische redenen kunt u urgentie aanvragen. Stel dat u in een appartement woont maar na een ongeluk voor altijd in een rolstoel zit, u kunt dan niet eens uw eigen woning in. Hierdoor zal u in aanmerking komen voor een urgentie verklaring.

Veiligheid

Wanneer u niet meer veilig bent in uw eigen woning kunt u ook urgentie aanvragen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld wanneer u gestalkt wordt door iemand in de buurt, maar ook als u woning niet meer veilig is komt u hiervoor in aanmerking.

Er zijn dus veel situaties waardoor u in aanmerking komt voor urgentie. Wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt of ergens anders vragen over hebt, neem dan contact met ons op zodat wij samen naar uw mogelijkheden kunnen kijken.