fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen

Met urgentie zoeken op het Woningnet

Met een urgentieverklaring mag u met voorrang reageren op huurwoningen op het Woningnet. Dit betekent dat u niet meer afhankelijk bent van uw inschrijfduur, of het aantal mensen dat heeft gereageerd op een woning, maar dat u met een urgentieverklaring meteen op de eerste plaatst staat. Urgentie Woningnet. U krijgt, mits u aan de voorwaarden voor de woning voldoet, de woning meteen toegewezen. 

Wanneer uw urgentie actief is op het Woningnet is afhankelijk van de toekenningsdatum van uw urgentieverklaring. Meestal is dit binnen één week geactiveerd op uw woningnet en krijgt u een speciale status, namelijk ‘urgent’. Hiermee krijgt u voorrang op alle andere woningzoekenden. 


Hoe krijg ik urgentie op Woningnet? 

Het aanvragen van een urgentieverklaring doet u bij de regionale toetsingscommissie. Zij toetsen uw aanvraag en bekijken of u voldoet aan de voorwaarden voor een urgentieverklaring. De aanvraag kunt u door ons laten verzorgen. Wij zorgen ervoor dat het dossier wordt opgesteld, en samen met de bewijsstukken wordt aangeleverd bij de regionale toetsingscommissie woonurgenties. Deze commissie neemt vervolgens binnen een aantal weken een beslissing en stuurt deze beslissing naar u toe. Zodra de urgentie is toegekend wordt deze geactiveerd op uw Woningnet account en mag u met voorrang reageren op huurwoningen. 

Als u een urgentieverklaring heeft blijft deze maximaal drie maanden geldig. U dient in deze periode voldoende te hebben gereageerd op woningen, want als deze periode voorbij is dan vervalt uw urgentie en kan deze niet zomaar worden verlengd. In de praktijk merken we echter dat mensen vaak binnen enkele weken een woning heeft. Hoe snel u een woning krijgt is afhankelijk van het aantal woningen waar u op reageert. Als u een woning krijgt toegewezen mag u deze niet afwijzen. U moet deze aannemen.

Uw urgentieverklaring is bij iedere Woningnet geldig. Dit betekent dat u kunt reageren op een woning dat past bij uw situatie. Met een beetje geluk krijgt u een mooie, nieuwe woning toegewezen. Het type woning dat u krijgt is volledig afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is. In grote steden kan het aantal beschikbare woningen nog eens tegenvallen, maar merken we dat woningzoekers met een urgentie over het algemeen reageren op nieuwbouwprojecten en daarmee een passende woning krijgen toegewezen. 

Als u vragen heeft over uw urgentieverklaring bij het Woningnet kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u aan een urgentie zodat u, mits toegekend, met voorrang aan een huurwoning komt via Woningnet.