fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Urgentie aanvragen

Urgentie Aanvragen Zoetermeer uitgelegd

Bent u op zoek naar een woning in Zoetermeer (urgentie aanvragen Zoetermeer), maar wordt u geconfronteerd met een noodsituatie die dringend om een oplossing vraagt? Ontdek de kracht van een urgentieverklaring en de voordelen die het biedt aan woningzoekenden in Zoetermeer. In dit artikel zullen we uitleggen wat een urgentieverklaring inhoudt, hoe het u kan helpen bij het versnellen van de woningtoewijzing, en hoe MijnUrgentie u kan bijstaan bij het succesvol aanvragen van urgentie in Zoetermeer.

De Uitdagingen van Woningzoekenden

Het vinden van een geschikte woning in Zoetermeer kan een uitdagende taak zijn, vooral wanneer woningzoekenden worden geconfronteerd met onverwachte noodsituaties. Het lange wachten op een passende sociale huurwoning kan resulteren in stress, onzekerheid en zelfs het verlies van een veilige woonomgeving. Daarom is het cruciaal om te begrijpen hoe een urgentieverklaring een verschil kan maken voor woningzoekenden in Zoetermeer (Urgentie Aanvragen Zoetermeer).

De urgente behoefte aan een stabiele woonplek is een uitdaging waar veel woningzoekenden in Zoetermeer mee te maken krijgen. Soms komen zij plotseling in een noodsituatie terecht, zoals dakloosheid door verlies van werk, huiselijk geweld, gezondheidsproblemen of een ingrijpende scheiding. Deze noodsituaties vergen een snelle en doeltreffende oplossing, waarbij een passende woning een cruciale rol speelt in het herstellen van hun leven en het bouwen aan een nieuwe toekomst.

Wat is een Urgentieverklaring?

Een urgentieverklaring is een speciale regeling die woningzoekenden in noodsituaties de mogelijkheid geeft om voorrang te krijgen bij het toewijzen van een sociale huurwoning in Zoetermeer (urgentie aanvragen Zoetermeer). Dit betekent dat zij sneller in aanmerking komen voor een passende woning dan andere woningzoekenden. Een urgentieverklaring kan van onschatbare waarde zijn voor mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met een plotselinge dakloosheid, huiselijk geweld, gezondheidsproblemen, of andere noodsituaties die een onmiddellijke woonoplossing vereisen.

Met een urgentieverklaring krijgt u een betere kans op een stabiele en veilige woonplek in Zoetermeer. Deze verklaring biedt voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen, waardoor het lange en stressvolle wachten op een geschikte woning wordt verkort. Het geeft woningzoekenden met urgente behoeften een kans om snel een passende woning te vinden en hun leven weer op te bouwen.

Urgentie kan worden aangevraagd in situaties zoals (ernstige) ziekte waardoor men niet langer in de huidige woning kan blijven, financiële problemen na een echtscheiding, dreigende dakloosheid, onveilige woonomstandigheden door bedreiging of mishandeling, onbewoonbaarheid van de huidige woning na een brandincident, of als er mantelzorg nodig is.

MijnUrgentie helpt u aan een sociale huurwoning in Zoetermeer

Woningzoekenden in Zoetermeer kunnen rekenen op de deskundige ondersteuning van MijnUrgentie bij het aanvragen van urgentie. MijnUrgentie is een betrouwbare en ervaren partner die bekend is met de urgentieprocedures in Zoetermeer en u kan begeleiden bij elke stap van het aanvraagproces. Met hun diepgaande kennis en expertise zullen zij uw dossier samenstellen en indienen bij de juiste instanties, wat uw kansen op het verkrijgen van een urgentieverklaring aanzienlijk vergroot.

Wanneer u zich in een noodsituatie bevindt en urgentie aanvraagt, wilt u er zeker van zijn dat uw aanvraag goed wordt verwoord en op de juiste manier wordt ingediend. MijnUrgentie heeft een bewezen staat van dienst en heeft al vele woningzoekenden in Zoetermeer geholpen bij het succesvol verkrijgen van hun urgentieverklaring. Ons team van deskundige adviseurs zal uw situatie zorgvuldig analyseren en uw aanvraag indienen bij de juiste instanties, met alle benodigde documentatie en ondersteunende informatie.

Onze deskundige begeleiding zal u helpen om uw urgentieaanvraag soepel en efficiënt te laten verlopen. Wij begrijpen de complexiteit van het proces en zorgen ervoor dat uw aanvraag aan alle vereisten voldoet, waardoor uw kansen op het verkrijgen van een urgentieverklaring aanzienlijk worden vergroot.

Bovendien zullen wij u tijdens het gehele aanvraagproces bijstaan, en indien nodig, de communicatie met de betrokken instanties voor u verzorgen. Wij begrijpen dat u zich in een moeilijke situatie bevindt en willen u graag alle zorgen uit handen nemen, zodat u zich kunt concentreren op het vinden van een geschikte woning en het herstellen van uw leven.

Urgentie aanvragen in Zoetermeer kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn, maar met de professionele begeleiding van MijnUrgentie kunt u met vertrouwen de eerste stap zetten naar een betere toekomst. Ons doel is om u te helpen bij het verkrijgen van de urgentieverklaring die u nodig heeft, zodat u snel een passende woning kunt vinden en uw leven weer kunt opbouwen.

Online Urgentie Aanvragen Zoetermeer

De urgentieverklaring voor woningzoekenden in Zoetermeer biedt een levensveranderende mogelijkheid om prioriteit te krijgen bij het vinden van een sociale huurwoning in noodsituaties. Het versnelt het proces van woningtoewijzing en biedt een stabiele en veilige woonplek aan mensen die het hard nodig hebben. MijnUrgentie staat klaar om u te helpen bij het aanvragen van urgentie in Zoetermeer. Ons ervaren team zal u door het hele aanvraagproces begeleiden, zodat u met vertrouwen en hoop naar de toekomst kunt kijken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van de urgentieverklaring die uw leven kan veranderen.

Hoe werkt het?

Als u onverwachts in een noodsituatie terecht bent gekomen en dringend een woning in Zoetermeer zoekt, komt u wellicht in aanmerking voor urgentie. Met een urgentieverklaring heeft u voorrang op andere woningzoekenden voor een sociale huurwoning in Zoetermeer. (urgentie aanvragen Zoetermeer)

Urgentieverklaring aanvragen voor een sociale huurwoning in Zoetermeer

Bent u onverwachts in een noodsituatie terecht gekomen en bent u dringend op zoek naar een woning in Zoetermeer? Dan heeft u mogelijk recht op urgentie. Met een urgentieverklaring heeft u voorrang op andere mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning in Zoetermeer. Het aanvraagproces kan lang duren en ervaren veel mensen als stressvol. Daarom MijnUrgentie u bij het aanvragen van een urgentieverklaring.

U bent in goede handen bij MijnUrgentie

Een urgentieaanvraag voor een huurwoning in Zoetermeer kan een lang en stressvol proces zijn. U moet uw situatie goed verwoorden, soms met veel aanvullende documenten. En dat in weinig tijd. Laat MijnUrgentie de aanvraag voor uw urgentieverklaring doen.

MijnUrgentie beschikt over jarenlange ervaring met urgentieaanvragen. Ons team heeft de benodigde expertise om uw situatie zorgvuldig te verwoorden en in te dienen.

Dat bespaart u tijd en stress en u weet zeker dat het goed gebeurt.

 • Binnen enkele weken laten wij u horen of uw aanvraag is goedgekeurd.
 • MijnUrgentie heeft de kennis in huis om uw situatie goed te presenteren.
 • Ons team zet zich volledig voor u in.

U bent in goede handen bij MijnUrgentie

Een urgentieaanvraag voor een huurwoning in Zoetermeer kan een lang en stressvol proces zijn. U moet uw situatie goed verwoorden, soms met veel aanvullende documenten. En dat in weinig tijd. Laat MijnUrgentie de aanvraag voor uw urgentieverklaring doen.

Bij MijnUrgentie hebben we jarenlange ervaring met urgentie aanvragen Zoetermeer. Wij hebben de kennis in huis om uw situatie goed te verwoorden en in te dienen.

Dat bespaart u tijd en stress en u weet zeker dat het goed gebeurt.

 • Binnen enkele weken laten wij u horen of uw aanvraag is goedgekeurd.
 • MijnUrgentie heeft de kennis in huis om uw situatie goed te presenteren.
 • Ons team zet zich volledig voor u in.

Zo werkt een urgentieverklaring aanvragen

urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer

Vul ons officiële aanvraagformulier volledig in voor urgentie aanvragen Zoetermeer.

urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer

Binnen 1 dag nemen wij contact met u op over uw slagingskans.

urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer

U levert de benodigde documenten aan.

urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer

Wij stellen het dossier op en leggen deze voor aan de commissie.

urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer

Uw urgentie wordt wel of niet toegekend.

Schakelt u onze hulp in voor het aanvragen van een urgentieverklaring, dan betaalt u ons 110 euro.

Schakelt u onze hulp in voor het aanvragen van een urgentieverklaring, dan betaalt u ons 110 euro.

In deze noodsituaties krijgt u urgentie

Als u zich in een noodsituatie bevindt en dringend een andere woning nodig heeft, kunt u een urgentieaanvraag indienen. In de volgende situaties komt u mogelijk in aanmerking voor een urgentieverklaring:

 • U bent (ernstig) ziek en kunt daardoor niet langer in uw huidige woning blijven.
 • U gaat scheiden en kunt hierdoor uw woonlasten niet meer betalen.
 • Uw huidige woning is onveilig geworden door bedreiging of mishandeling.
 • U komt uit de gevangenis, een kliniek, opvangcentrum of psychiatrische inrichting.
 • Uw woning is onbewoonbaar geworden door een brandincident.
 • U heeft behoefte aan mantelzorg of u verleent mantelzorg.

Voorwaarden voor urgentie in Zoetermeer

De Gemeente Zoetermeer stelt voorwaarden op voor het aanvragen van een urgentieverklaring. Aan deze voorwaarden moet u in ieder geval voldoen:

 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U staat ingeschreven bij de gemeente Zoetermeer.
 • U heeft een Nederlandse nationaliteit, een geldig paspoort of document van de EU of EER of een geldige verblijfsvergunning.
 • U woont al 2 jaar in Zoetermeer en u kunt dit aantonen.
 • Uw belastbaar jaarinkomen is niet hoger dan € 43.574,-
 • U kunt goed zelfstandig wonen.
 • U heeft geen schulden of u zit in een schuldregeling.
 • U staat minder dan 12 jaar ingeschreven bij WoningNet.

In deze noodsituaties krijgt u urgentie

U kunt een urgentieaanvraag doen als u in een noodsituatie zit en u snel een andere woning nodig heeft. In de volgende situaties kunt u een urgentieverklaring aanvragen:

 • U bent (ernstig) ziek en kunt daardoor niet meer in uw woning blijven wonen.
 • U gaat scheiden en u kunt uw woonlasten hierdoor niet meer betalen.
 • Uw huidige woning is onveilig geworden omdat u bent bedreigd of mishandeld.
 • U komt uit de gevangenis, een kliniek, opvangcentrum of psychiatrische inrichting.
 • Uw woning is onbewoonbaar, omdat er brand is geweest.
 • U heeft mantelzorg nodig of u verleent mantelzorg.

Voorwaarden voor urgentie in Zoetermeer

De Gemeente Zoetermeer stelt voorwaarden op voor het aanvragen van een urgentieverklaring. Aan deze voorwaarden moet u in ieder geval voldoen:

 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U staat ingeschreven bij de gemeente Zoetermeer.
 • U heeft een Nederlandse nationaliteit, een geldig paspoort of document van de EU of EER of een geldige verblijfsvergunning.
 • U woont al 2 jaar in Zoetermeer en u kunt dit aantonen.
 • Uw belastbaar jaarinkomen is niet hoger dan € 43.574,-
 • U kunt goed zelfstandig wonen.
 • U heeft geen schulden of u zit in een schuldregeling.
 • U staat minder dan 12 jaar ingeschreven bij WoningNet.

Zij gingen u voor

Ons team zet zich volledig voor u in.

Schakelt u onze hulp in voor het aanvragen van een urgentieverklaring, dan betaalt u ons 110 euro.

Ons team zet zich volledig voor u in.

Schakelt u onze hulp in voor het aanvragen van een urgentieverklaring, dan betaalt u ons 110 euro.

Veelgestelde vragen

 • Wij gaan direct voor u aan de slag.

  Om u goed te kunnen helpen vragen wij u om uw situatie zo duidelijk mogelijk te omschrijven bij uw aanmelding. Onze jurist zal uw situatie toetsen op de meest recente wet- en regelgeving rondom het toekennen van woonurgentie. Hierover krijgt u een mail met daarin het vervolgproces.

  U kunt ervan uitgaan dat de meeste dossier binnen een termijn van zes tot acht weken worden afgerond. Onze dienstverlening is vaak snel afgerond, de aanvraag bij de gemeente neemt echter tijd in beslag en daarin zijn wij afhankelijk van de gemeente. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

 • U kunt bij uw gemeente terecht voor een daklozenopvang, dit betekent dat u een bijdrage betaalt aan de opvang waar u veelal gedeelde voorzieningen heeft en u aan regels gebonden bent.

  Wij zullen u hiervoor aanmelden, indien er een wachtrij is stellen wij onze eigen opvang ter beschikking. U betaalt hier een eigen bijdrage voor, u woont dan in een appartement in een woonwijk. Niemand, dus ook niet uw sociaal netwerk of werkgever hoeft te weten dat u in een opvang zit.

 • Wij zijn een particulier juristenkantoor. U betaalt ons altijd per voorschotnota vooraf. Wij zullen bij afgewezen aanvragen geen restitutie doen van de door u betaalde gelden, dit betekent dat wij een inspanningsverplichting hebben jegens u.

  Indien uw aanvraag is afgewezen tekenen wij – indien daar gronden voor zijn – bezwaar voor u aan, in overleg met u schakelen wij een advocaat in en deze doet de beroepsprocedure. U dient de advocaat zelf te betalen, indien u een laag inkomen heeft kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat u enkel een eigen bijdrage dient te betalen gedurende de procedure.

  Onze ervaren juristen zullen daarom vooraf uw dossier doornemen en de mogelijkheden met u bespreken om teleurstellingen te voorkomen. Op al onze diensten is 21% BTW en 8% kantoorkosten van toepassing.

 • U bent altijd welkom voor een kopje koffie en een vrijblijvend intakegesprek!

  Neem hiervoor contact op met ons secretariaat om een afspraak in te plannen met onze jurist. Wij zijn op werkdagen beschikbaar, ons kantoor is gevestigd in Rotterdam.

 • Neem hiervoor contact op met onze secretariaat. Wij nemen regelmatig dossiers over van maatschappelijke organisaties om de juiste en passende begeleiding te bieden.

 • Wij streven er bij MijnUrgentie naar om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn en te informeren over onze dienstverlening. Onze cliënten zijn vaak zelf niet juridisch onderlegd en hebben moeite om hun situatie inclusief alle relevante juridische aspecten op papier te zetten.

  MijnUrgentie ziet zich als de voorvechter die voor de underdog opkomt tegen de ‘grote’ overheid in situaties waar de overheid procedures te ingewikkeld heeft gemaakt, te weinig heeft gebouwd en te veel om bewijsmiddelen vraagt. MijnUrgentie loodst gewone mensen – tegen betaling – door dit oerwoud.

 • Indien uw CIZ-indicatie het toelaat en u in aanmerking komt voor een Persoons Gebonden Budget (PGB), kunnen wij u langdurige persoonlijke begeleiding aanbieden bij financiële en overige zaken. Wij helpen u naar dagbesteding, begeleiden u, bieden toezicht en adviseren waar nodig.

 • Wij werken in alle gemeenten door heel Nederland. Dit betekent dat u dus een aanvraag kunt doen voor iedere gemeente, wel is de procedure per gemeente anders en daarom zullen wij de aanvragen ook afzonderlijk beoordelen.

  In bepaalde gemeenten is het niet mogelijk om het dossier via ons in te dienen, in dat geval zullen wij het dossier voor u opstellen en een afspraak voor u maken bij de woningbouwvereniging of gemeente. U dient in dat geval zelf het dossier in te leveren.

 • Een afwijzing is voor ons niet het punt om op te geven. Wij zullen altijd voor de alternatieve mogelijkheden bekijken en uw strategie wijzigen om alsnog tot het doel te komen.

  Indien er noodzaak voor is gaan wij namens u in beroep. Huurwoning Zoetermeer. Wij merken in de praktijk dat het vaak bij bezwaar- en beroepsprocedures wel tot een woonurgentie komt.

 • Voor alle aanvragen dient u achttien jaar en ouder te zijn.

 • Wij zijn een juristenkantoor welke gespecialiseerd is in het aanvragen van voorrangsverklaringen. Op jaarbasis doen wij ongeveer drieduizend dossiers, onze slagingspercentage is 78% (2019). Wij zijn geen onderdeel van gemeenten en woningbouwverenigingen.

  Wij hebben ervaringen in het aanvragen van voorrangsverklaringen en zetten deze kennis en ervaring in om ook u aan een sociale huurwoning te helpen. In veel gevallen weten onze cliënten niet wat hun rechten zijn, daarom schakelen zij ons in.

  Wij verdedigen de rechten en staan daarom onze cliënten bij met de aanvraag en procedure bij de gemeente of woningbouwvereniging.

 • Voor het klaarmaken en uitwerken van uw aanvraag waarin wij op grond van uw specifieke situatie op de toepasselijke regels beroep zullen doen, betaalt u ons kantoor een eenmalig bedrag ad € 110,00.

  Hiermee nemen wij de zorgen van het juist en deugdelijk opstellen van uw aanvraag uit handen en zien wij er op toe dat uw aanvraag op grond van een of meer juiste urgentiegronden en goed onderbouwd door het bevoegde orgaan in behandeling kan worden genomen. Nadat uw aanvraag door ons is ingediend zal het bevoegde orgaan (zoals de Gemeente of Corporatie) de geldende legeskosten om uw aanvraag in behandeling te nemen rechtstreeks bij u in rekening brengen.

  Indien u in beroep wenst te gaan tegen een besluit, dan betaalt u de advocaatkosten, de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen.

 • Binnen één werkdag neemt onze juridisch-consulent contact met u op om uw situatie te beoordelen en uw aanmelding aan te vullen. Dit doen wij doorgaans telefonisch.

  De aanmelding zal daarna worden doorgestuurd naar onze jurist, hij zal een inschatting maken over uw slagingskansen en indien u redelijke kansen heeft zullen wij u dossier aannemen. U betaalt ons enkel als wij uw dossier zullen aannemen.

 • Als u de verklaring heeft, dient u zelf actief op zoek te gaan naar passend woonruimte. Wij kunnen u hierin wel begeleiden maar u dient het uiteindelijk zelf te doen.

 • De door ons geleverde diensten zien op urgente situaties. Door de aanvraag volledig in te vullen en in te zenden geeft u akkoord met directe levering van onze diensten en neemt u afstand van uw herroepingsrecht.

  Deze werkwijze is inherent aan de diensten die wij verlenen nu wij anderszins uw aanvraag pas in behandeling kunnen nemen nadat de bedenktijd van 14 dagen voorbij is.

 • Alle informatie en bewijsstukken dat wij van u ontvangen worden conform de meest recente wet- en regelgeving rondom privacy standaarden opgeslagen en verwerkt.

  Wij hebben een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens om dit proces te monitoren en toezicht te houden op het verwerkingsproces.

  Registratienummer bij de Autoriteit Persoonsgegevens: 010823

 • Wij gaan direct voor u aan de slag.

  Om u goed te kunnen helpen vragen wij u om uw situatie zo duidelijk mogelijk te omschrijven bij uw aanmelding. Onze jurist zal uw situatie toetsen op de meest recente wet- en regelgeving rondom het toekennen van woonurgentie. Huurwoning Zoetermeer. Hierover krijgt u een mail met daarin het vervolgproces.

  U kunt ervan uitgaan dat de meeste dossier binnen een termijn van zes tot acht weken worden afgerond. Huurwoning Zoetermeer. Onze dienstverlening is vaak snel afgerond, de aanvraag bij de gemeente neemt echter tijd in beslag en daarin zijn wij afhankelijk van de gemeente. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

 • U kunt bij uw gemeente terecht voor een daklozenopvang, dit betekent dat u een bijdrage betaalt aan de opvang waar u veelal gedeelde voorzieningen heeft en u aan regels gebonden bent.

  Wij zullen u hiervoor aanmelden, indien er een wachtrij is stellen wij onze eigen opvang ter beschikking. U betaalt hier een eigen bijdrage voor, u woont dan in een appartement in een woonwijk. Niemand, dus ook niet uw sociaal netwerk of werkgever hoeft te weten dat u in een opvang zit.

 • Wij zijn een particulier juristenkantoor. U betaalt ons altijd per voorschotnota vooraf. Wij zullen bij afgewezen aanvragen geen restitutie doen van de door u betaalde gelden, dit betekent dat wij een inspanningsverplichting hebben jegens u.

  Indien uw aanvraag is afgewezen tekenen wij – indien daar gronden voor zijn – bezwaar voor u aan, in overleg met u schakelen wij een advocaat in en deze doet de beroepsprocedure. U dient de advocaat zelf te betalen, indien u een laag inkomen heeft kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat u enkel een eigen bijdrage dient te betalen gedurende de procedure.

  Onze ervaren juristen zullen daarom vooraf uw dossier doornemen en de mogelijkheden met u bespreken om teleurstellingen te voorkomen. Op al onze diensten is 21% BTW en 8% kantoorkosten van toepassing.

 • U bent altijd welkom voor een kopje koffie en een vrijblijvend intakegesprek!

  Neem hiervoor contact op met ons secretariaat om een afspraak in te plannen met onze jurist. Wij zijn op werkdagen beschikbaar, ons kantoor is gevestigd in Rotterdam.

 • Neem hiervoor contact op met onze secretariaat. Wij nemen regelmatig dossiers over van maatschappelijke organisaties om de juiste en passende begeleiding te bieden.

 • Wij streven er bij MijnUrgentie naar om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn en te informeren over onze dienstverlening. Onze cliënten zijn vaak zelf niet juridisch onderlegd en hebben moeite om hun situatie inclusief alle relevante juridische aspecten op papier te zetten.

  MijnUrgentie ziet zich als de voorvechter die voor de underdog opkomt tegen de ‘grote’ overheid in situaties waar de overheid procedures te ingewikkeld heeft gemaakt, te weinig heeft gebouwd en te veel om bewijsmiddelen vraagt. MijnUrgentie loodst gewone mensen – tegen betaling – door dit oerwoud.

 • Indien uw CIZ-indicatie het toelaat en u in aanmerking komt voor een Persoons Gebonden Budget (PGB), kunnen wij u langdurige persoonlijke begeleiding aanbieden bij financiële en overige zaken. Wij helpen u naar dagbesteding, begeleiden u, bieden toezicht en adviseren waar nodig.

 • Wij werken in alle gemeenten door heel Nederland. Dit betekent dat u dus een aanvraag kunt doen voor iedere gemeente, wel is de procedure per gemeente anders en daarom zullen wij de aanvragen ook afzonderlijk beoordelen.

  In bepaalde gemeenten is het niet mogelijk om het dossier via ons in te dienen, in dat geval zullen wij het dossier voor u opstellen en een afspraak voor u maken bij de woningbouwvereniging of gemeente. U dient in dat geval zelf het dossier in te leveren.

 • Een afwijzing is voor ons niet het punt om op te geven. Huurwoning Zoetermeer. Wij zullen altijd voor de alternatieve mogelijkheden bekijken en uw strategie wijzigen om alsnog tot het doel te komen.

  Indien er noodzaak voor is gaan wij namens u in beroep. Wij merken in de praktijk dat het vaak bij bezwaar- en beroepsprocedures wel tot een woonurgentie komt. Huurwoning Zoetermeer.

 • Voor alle aanvragen dient u achttien jaar en ouder te zijn.

 • Wij zijn een juristenkantoor welke gespecialiseerd is in het aanvragen van voorrangsverklaringen. Op jaarbasis doen wij ongeveer drieduizend dossiers, onze slagingspercentage is 78% (2019). Wij zijn geen onderdeel van gemeenten en woningbouwverenigingen.

  Wij hebben ervaringen in het aanvragen van voorrangsverklaringen en zetten deze kennis en ervaring in om ook u aan een sociale huurwoning te helpen. In veel gevallen weten onze cliënten niet wat hun rechten zijn, daarom schakelen zij ons in.

  Wij verdedigen de rechten en staan daarom onze cliënten bij met de aanvraag en procedure bij de gemeente of woningbouwvereniging.

 • Voor het klaarmaken en uitwerken van uw aanvraag waarin wij op grond van uw specifieke situatie op de toepasselijke regels beroep zullen doen, betaalt u ons kantoor een eenmalig bedrag ad € 110,00.

  Hiermee nemen wij de zorgen van het juist en deugdelijk opstellen van uw aanvraag uit handen en zien wij er op toe dat uw aanvraag op grond van een of meer juiste urgentiegronden en goed onderbouwd door het bevoegde orgaan in behandeling kan worden genomen. Nadat uw aanvraag door ons is ingediend zal het bevoegde orgaan (zoals de Gemeente of Corporatie) de geldende legeskosten om uw aanvraag in behandeling te nemen rechtstreeks bij u in rekening brengen.

  Indien u in beroep wenst te gaan tegen een besluit, dan betaalt u de advocaatkosten, de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen.

 • Binnen één werkdag neemt onze juridisch-consulent contact met u op om uw situatie te beoordelen en uw aanmelding aan te vullen. Dit doen wij doorgaans telefonisch.

  De aanmelding zal daarna worden doorgestuurd naar onze jurist, hij zal een inschatting maken over uw slagingskansen en indien u redelijke kansen heeft zullen wij u dossier aannemen. U betaalt ons enkel als wij uw dossier zullen aannemen.

 • Als u de verklaring heeft, dient u zelf actief op zoek te gaan naar passend woonruimte. Wij kunnen u hierin wel begeleiden maar u dient het uiteindelijk zelf te doen.

 • De door ons geleverde diensten zien op urgente situaties. Door de aanvraag volledig in te vullen en in te zenden geeft u akkoord met directe levering van onze diensten en neemt u afstand van uw herroepingsrecht.

  Deze werkwijze is inherent aan de diensten die wij verlenen nu wij anderszins uw aanvraag pas in behandeling kunnen nemen nadat de bedenktijd van 14 dagen voorbij is.

 • Alle informatie en bewijsstukken dat wij van u ontvangen worden conform de meest recente wet- en regelgeving rondom privacy standaarden opgeslagen en verwerkt.

  Wij hebben een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens om dit proces te monitoren en toezicht te houden op het verwerkingsproces.

  Registratienummer bij de Autoriteit Persoonsgegevens: 010823

Wilt u liever terug gebeld worden?

  Door Verzenden te klikken gaat u akkoord met ons Privacybeleid

  urgentie aanvragen zoetermeer, Urgentie Aanvragen Zoetermeer