fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen

Urgentie aanvragen voor medische redenen

Wanneer u door medische redenen niet meer in uw huis kunt wonen is het mogelijk om urgentie aan te vragen. Urgentie krijgt u niet zomaar, de situatie waar u in zit moet ernstig genoeg zijn. Als dit niet het geval is zal uw aanvraag worden afgewezen. Urgentie aanvragen voor medische redenen. Om iets meer duidelijkheid te krijgen in de mogelijkheden en de situaties waarbij u in aanmerking komt voor urgentie hebben wij de eisen en voorwaarde op een rijtje gezet.

Medische urgentie

Je komt niet zomaar in aanmerking voor medische urgentie, hier zitten voorwaarde aan. Ten eerste is het belangrijk dat uw huidige woning niet goed meer te bereiken is. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u slecht te been bent en in een appartement woont. Of als u niet meer de trap op kunt in uw eigen woning. Daarnaast is het belangrijk dat de klachten of aandoening waar u last van heeft voor langere duur zijn. Wanneer u een ongeluk heeft gehad en voor een korte periode in een rolstoel zit zult u dus niet in aanmerking komen voor de urgentie.

Urgentie via huisarts

Wanneer u een urgentieverklaring aan wilt vragen is het verstandig om hulp te vragen aan uw huisarts. U komt dan ook alleen in aanmerking wanneer de situatie waarin u verkeert ernstig genoeg is. Door uw huisarts om een overzicht te vragen met al uw aandoeningen kunt u aantonen dat het voor u nodig is om urgentie te krijgen. Dit zal u helpen en de kans vergroten bij het doen van de aanvraag.

Hoe vraag je urgentie aan?

Via onze website kunt u eenvoudig een aanvraag doen voor een urgentieverklaring. Bij het doen van de aanvraag is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kans op urgentie zo groot mogelijk is. Nadat u via onze website de aanvraag heeft gedaan zullen wij telefonisch contact met u opnemen. In dit gesprek zullen wij de mogelijkheden en de slagingskans met u bespreken zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Heeft u ook last van medische klachten waardoor uw eigen woning niet meer bewoonbaar is? Vraag eenvoudig via onze website een urgentieverklaring aan en laat ons helpen bij dit proces.