fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
medische urgentie, Erwin krijgt een medische urgentie

Erwin krijgt een medische urgentie

Erwin krijgt een medische urgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2020/06/portrait-photo-of-man-in-white-crew-neck-t-shirt-with-1139743-scaled.jpg 2560 1707 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2020/06/portrait-photo-of-man-in-white-crew-neck-t-shirt-with-1139743-scaled.jpg

Erwin woont al zesentwintig jaar samen met zijn partner Sabrina, zij hebben een een notarieel samenlevingscontract, zij hebben samen geen kinderen. Hier hebben zij bewust voor gekozen. Erwin heeft een instabiele gezondheid, Sabrina doet al jaren de verzorging van Erwin. De relatie tussen de twee is uitstekend, totdat Sabrina verliefd wordt op haar buurman. De liefde ontwikkeld zich snel en binnen een aantal weken besluit zij om de relatie te beëindigen en samen verder te gaan met haar buurman.

Erwin heeft zich op 20 december 2019 aangemeld bij MijnUrgentie met de vraag of wij de aanvraag namens hem willen indienen bij zijn gemeente. Hij is eerder bij het sociaal wijkteam geweest, de woningbouw bezocht en ook een advocaat benaderd. Allen hebben aangegeven dat de zaak weinig kans van slagen heeft, Erwin heeft geen kinderen en kan op kamers wonen was de eerste reactie. Dit is in geval van Erwin geen optie, hij heeft een auto-immuunziekte en daardoor is Erwin gevoelig voor prikkels uit zijn omgeving. Sabrina zal de woning houden, zo heeft zij besloten en heeft Erwin tot november 2020 de tijd gegeven om een woning te zoeken. Erwin heeft jarenlang gewerkt als timmerman, maar de relatiebreuk is hard aangekomen en daardoor is Erwin gestopt met werken. Erwin zat met zijn rug tegen de muur.

Het proces
Na Erwin uitgebreid te hebben gesproken heb ik de zaak aangenomen. Erwin heeft tijdens het proces alles aangeleverd zoals ik nodig had, de huisarts van Erwin heeft een sterk stuk geschreven waar de ziekte van Erwin uitgebreid is besproken, een citaat uit deze verklaring is: ‘Patiënt is een kwetsbare man, dakloos raken zou de gezondheid van patiënt dermate slecht beïnvloeden waardoor het ziektebeeld en de gevolgen ernstig zullen toenemen. Van mij het dringende advies om deze kwetsbare persoon te voorzien van een woning’.

Ik heb de verklaring, als ondersteuning voor mijn aanvraag, samen met jurisprudentie verzonden naar de gemeente Nieuwegein. In de aanvraag is de situatie van Erwin uitgebreid besproken, de noodzaak om deze kwetsbare man te voorzien van een woning is uiteengezet en ook de financiën van Erwin kwamen aan bod. Erwin heeft weliswaar momenteel geen baan en inkomen, maar dat is direct te herleiden uit de situatie waarin Erwin zich bevindt, wat zeker meegewogen mag worden is dat Erwin geen schulden heeft en hard op zoek is naar een baan. De verklaring van de huisarts gaf uiteindelijk de doorslag.

Beslissing
Op 12 mei 2020 kregen wij een brief met daarin de beslissing, de urgentie is toegekend!
Erwin krijgt een eigen woning in Nieuwegein, waar hij tot rust kan komen en weer werken aan zichzelf en zijn toekomst.

Procesjurist
Benjamin Jozef Aras

medische urgentie, Erwin krijgt een medische urgentie