fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Urgentie aanvragen

Bent u of raakt u dakloos met kind?

dakloos met kind, Dakloos met Kind

Vul ons officiële aanvraagformulier volledig in.

dakloos met kind, Dakloos met Kind

Binnen 1 dag nemen wij contact met u op over uw slagingskans.

dakloos met kind, Dakloos met Kind

U levert de benodigde documenten aan.

dakloos met kind, Dakloos met Kind

Wij stellen het dossier op en leggen deze voor aan de commissie.

dakloos met kind, Dakloos met Kind

Uw urgentie wordt wel of niet toegekend.

U bent of raakt binnenkort dakloos met één of meerdere kinderen. In dat geval heeft u mogelijk recht op een appartement in de noodopvang en daarna een urgentieverklaring voor een sociale huurwoning.

Na het nemen van de moedige beslissing om te scheiden, kan de angst voor dakloosheid met een kind overweldigend zijn. Het gevoel van vastzitten en geen uitweg zien kan de emotionele tol verergeren. Bij MijnUrgentie begrijpen we dat een veilige en stabiele woonplek van het grootste belang is voor u en uw kind (dakloos met kind).

Wat is een urgentieverklaring en hoe kan het helpen?
Een urgentieverklaring is een essentieel instrument dat uw weg uit de dreiging van dakloosheid kan effenen. MijnUrgentie is hier om u te begeleiden bij het aanvragen van een urgentieverklaring na uw scheiding. Deze verklaring, uitgegeven door woningcorporaties en gemeenten, geeft u prioriteit bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Dit betekent dat u sneller toegang kunt krijgen tot een nieuwe woonplek voor u en uw kinderen (dakloos met kind). 

Onze begeleiding bij het aanvragen van urgentie
Bij MijnUrgentie geloven we in het belang van een gestructureerde en deskundige aanpak bij het verkrijgen van een urgentieverklaring. Onze sociaal werkers nemen de tijd om uw specifieke situatie te begrijpen en begeleiden u door het volledige aanvraagproces. We zorgen ervoor dat uw aanvraag volledig en effectief wordt samengesteld, met de juiste nadruk op de cruciale aspecten van uw situatie. Ons doel is om niet alleen uw urgentieverklaring te verkrijgen, maar ook om u emotioneel te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode. Wij staan aan uw zijde om ervoor te zorgen dat u snel en doeltreffend de hulp krijgt die u nodig heeft.

Wilt u liever terug gebeld worden?

  Door Verzenden te klikken gaat u akkoord met ons Privacybeleid

  dakloos met kind, Dakloos met Kind

  Hoe vraagt u urgentie aan?

  Het proces om een urgentieverklaring aan te vragen (dakloos met kind) mag dan complex lijken, maar met de expertise van MijnUrgentie wordt het eenvoudig en efficiënt. Hier is een overzicht van de stappen die u kunt verwachten:

  • Stap 1 – Gratis Advies en Beoordeling
   Ons toegewijde team van experts staat klaar om u te begeleiden. U begint met het invullen van ons officiële aanvraagformulier. Binnen 24 uur nemen we contact met u op om uw situatie te beoordelen en uw slagingskansen te bespreken.
  • Stap 2 – Verzamelen van Documenten
   U levert de benodigde documenten aan ons team. Deze documenten zijn van vitaal belang om uw zaak te onderbouwen en uw urgentie te rechtvaardigen. Maakt u zich geen zorgen, we begeleiden u stap voor stap bij het verzamelen van alle vereiste informatie.
  • Stap 3 – Opstellen en Indienen van Dossier
   Ons team van experts stelt een grondig dossier op dat alle relevante details van uw situatie omvat. Dit dossier wordt zorgvuldig ingediend bij de betreffende commissie. Onze ervaring in het opstellen van dergelijke dossiers verhoogt uw kans op succes.
  • Stap 4 – Toekenning van Urgentieverklaring
   Uw aanvraag wordt beoordeeld door de commissie. Als uw urgentieverklaring wordt toegekend, krijgt u voorrang bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Dit is een cruciale stap om een stabiele woonomgeving te garanderen voor u en uw kind.

  U bent dakloos met kind

  Bij MijnUrgentie begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte begeleiding gedurende het hele proces. Onze jarenlange ervaring en bewezen succes bij het verkrijgen van urgentieverklaringen maken ons de ideale partner om u te helpen bij het voorkomen van dakloosheid na een scheiding met uw kind.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Dakloos met kind kan ernstige gevolgen hebben voor zowel uw eigen welzijn als dat van uw kind. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Met de juiste juridische stappen en begeleiding van MijnUrgentie kunt u de weg naar een stabiele toekomst inslaan.

  Uw toekomst begint met urgentie

  Laat de dreiging van dakloosheid niet boven uw hoofd hangen. Neem vandaag nog contact op met MijnUrgentie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het aanvragen van een urgentieverklaring na uw scheiding. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor u en uw kind.

  Noodopvang

  Als u dakloos bent geraakt met uw (minderjarige) kind(eren) en u kunt bij niemand terecht, dan vragen wij ook meteen een noodvoorziening voor u aan. Dit kan een daklozenopvang zijn, of een hotel. Uw gemeente is (meestal) verplicht om de noodvoorziening voor u te regelen en de kosten te betalen.

  Start nu met het aanvragen van een urgentieverklaring

  Door te kiezen voor MijnUrgentie, kiest u voor gemoedsrust en de zekerheid van een stabiele huisvesting na een scheiding. Wij begrijpen de uitdagingen waar u voor staat en staan klaar om u te begeleiden bij het verkrijgen van een urgentieverklaring. Voorkom dakloos met kind en neem vandaag nog de eerste stap naar een veilige en stabiele toekomst voor uzelf en uw kind (dakloos met kind).

  Veelgestelde vragen

  • Wij gaan direct voor u aan de slag.

   Om u goed te kunnen helpen vragen wij u om uw situatie zo duidelijk mogelijk te omschrijven bij uw aanmelding. Onze jurist zal uw situatie toetsen op de meest recente wet- en regelgeving rondom het toekennen van woonurgentie. Hierover krijgt u een mail met daarin het vervolgproces.

   U kunt ervan uitgaan dat de meeste dossier binnen een termijn van zes tot acht weken worden afgerond. Onze dienstverlening is vaak snel afgerond, de aanvraag bij de gemeente neemt echter tijd in beslag en daarin zijn wij afhankelijk van de gemeente. Wij kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

  • U kunt bij uw gemeente terecht voor een daklozenopvang, dit betekent dat u een bijdrage betaalt aan de opvang waar u veelal gedeelde voorzieningen heeft en u aan regels gebonden bent.

   Wij zullen u hiervoor aanmelden, indien er een wachtrij is stellen wij onze eigen opvang ter beschikking. U betaalt hier een eigen bijdrage voor, u woont dan in een appartement in een woonwijk. Niemand, dus ook niet uw sociaal netwerk of werkgever hoeft te weten dat u in een opvang zit.

  • Wij zijn een particulier juristenkantoor. U betaalt ons altijd per voorschotnota vooraf. Wij zullen bij afgewezen aanvragen geen restitutie doen van de door u betaalde gelden, dit betekent dat wij een inspanningsverplichting hebben jegens u.

   Indien uw aanvraag is afgewezen tekenen wij – indien daar gronden voor zijn – bezwaar voor u aan, in overleg met u schakelen wij een advocaat in en deze doet de beroepsprocedure. U dient de advocaat zelf te betalen, indien u een laag inkomen heeft kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit betekent dat u enkel een eigen bijdrage dient te betalen gedurende de procedure.

   Onze ervaren juristen zullen daarom vooraf uw dossier doornemen en de mogelijkheden met u bespreken om teleurstellingen te voorkomen. Op al onze diensten is 21% BTW en 8% kantoorkosten van toepassing.

  • U bent altijd welkom voor een kopje koffie en een vrijblijvend intakegesprek!

   Neem hiervoor contact op met ons secretariaat om een afspraak in te plannen met onze jurist. Wij zijn op werkdagen beschikbaar, ons kantoor is gevestigd in Rotterdam.

  • Neem hiervoor contact op met onze secretariaat. Wij nemen regelmatig dossiers over van maatschappelijke organisaties om de juiste en passende begeleiding te bieden.

  • Wij streven er bij MijnUrgentie naar om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn en te informeren over onze dienstverlening. Onze cliënten zijn vaak zelf niet juridisch onderlegd en hebben moeite om hun situatie inclusief alle relevante juridische aspecten op papier te zetten.

   MijnUrgentie ziet zich als de voorvechter die voor de underdog opkomt tegen de ‘grote’ overheid in situaties waar de overheid procedures te ingewikkeld heeft gemaakt, te weinig heeft gebouwd en te veel om bewijsmiddelen vraagt. MijnUrgentie loodst gewone mensen – tegen betaling – door dit oerwoud.

  • Indien uw CIZ-indicatie het toelaat en u in aanmerking komt voor een Persoons Gebonden Budget (PGB), kunnen wij u langdurige persoonlijke begeleiding aanbieden bij financiële en overige zaken. Wij helpen u naar dagbesteding, begeleiden u, bieden toezicht en adviseren waar nodig.

  • Wij werken in alle gemeenten door heel Nederland. Dit betekent dat u dus een aanvraag kunt doen voor iedere gemeente, wel is de procedure per gemeente anders en daarom zullen wij de aanvragen ook afzonderlijk beoordelen.

   In bepaalde gemeenten is het niet mogelijk om het dossier via ons in te dienen, in dat geval zullen wij het dossier voor u opstellen en een afspraak voor u maken bij de woningbouwvereniging of gemeente. U dient in dat geval zelf het dossier in te leveren.

  • Een afwijzing is voor ons niet het punt om op te geven. Wij zullen altijd voor de alternatieve mogelijkheden bekijken en uw strategie wijzigen om alsnog tot het doel te komen.

   Indien er noodzaak voor is gaan wij namens u in beroep. Wij merken in de praktijk dat het vaak bij bezwaar- en beroepsprocedures wel tot een woonurgentie komt.

  • Voor alle aanvragen dient u achttien jaar en ouder te zijn.

  • Wij zijn een juristenkantoor welke gespecialiseerd is in het aanvragen van voorrangsverklaringen. Op jaarbasis doen wij ongeveer drieduizend dossiers, onze slagingspercentage is 78% (2019). Wij zijn geen onderdeel van gemeenten en woningbouwverenigingen.

   Wij hebben ervaringen in het aanvragen van voorrangsverklaringen en zetten deze kennis en ervaring in om ook u aan een sociale huurwoning te helpen. In veel gevallen weten onze cliënten niet wat hun rechten zijn, daarom schakelen zij ons in.

   Wij verdedigen de rechten en staan daarom onze cliënten bij met de aanvraag en procedure bij de gemeente of woningbouwvereniging.

  • Voor het klaarmaken en uitwerken van uw aanvraag waarin wij op grond van uw specifieke situatie op de toepasselijke regels beroep zullen doen, betaalt u ons kantoor een eenmalig bedrag ad € 110,00.

   Hiermee nemen wij de zorgen van het juist en deugdelijk opstellen van uw aanvraag uit handen en zien wij er op toe dat uw aanvraag op grond van een of meer juiste urgentiegronden en goed onderbouwd door het bevoegde orgaan in behandeling kan worden genomen. Nadat uw aanvraag door ons is ingediend zal het bevoegde orgaan (zoals de Gemeente of Corporatie) de geldende legeskosten om uw aanvraag in behandeling te nemen rechtstreeks bij u in rekening brengen.

   Indien u in beroep wenst te gaan tegen een besluit, dan betaalt u de advocaatkosten, de hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen.

  • Binnen één werkdag neemt onze juridisch-consulent contact met u op om uw situatie te beoordelen en uw aanmelding aan te vullen. Dit doen wij doorgaans telefonisch.

   De aanmelding zal daarna worden doorgestuurd naar onze jurist, hij zal een inschatting maken over uw slagingskansen en indien u redelijke kansen heeft zullen wij u dossier aannemen. U betaalt ons enkel als wij uw dossier zullen aannemen.

  • Als u de verklaring heeft, dient u zelf actief op zoek te gaan naar passend woonruimte. Wij kunnen u hierin wel begeleiden maar u dient het uiteindelijk zelf te doen.

  • De door ons geleverde diensten zien op urgente situaties. Door de aanvraag volledig in te vullen en in te zenden geeft u akkoord met directe levering van onze diensten en neemt u afstand van uw herroepingsrecht.

   Deze werkwijze is inherent aan de diensten die wij verlenen nu wij anderszins uw aanvraag pas in behandeling kunnen nemen nadat de bedenktijd van 14 dagen voorbij is.

  • Alle informatie en bewijsstukken dat wij van u ontvangen worden conform de meest recente wet- en regelgeving rondom privacy standaarden opgeslagen en verwerkt.

   Wij hebben een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld en aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens om dit proces te monitoren en toezicht te houden op het verwerkingsproces.

   Registratienummer bij de Autoriteit Persoonsgegevens: 010823

  Cases, nieuws en interviews