fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
Borg niet terug, Borg niet terug

Borg niet terug

Borg niet terug https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/08/urgentie-woning.jpg 1280 720 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/08/urgentie-woning.jpg

Borg niet terug na beëindiging huurovereenkomst

Elke huurder hoopt na het beëindigen van zijn huurcontract de betaalde borg zonder problemen terug te krijgen. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn situaties waarin de borg niet terug wordt betaald door de verhuurder. Maar wat kunt u doen wanneer u uw ‘borg niet terug’ krijgt? In dit uitgebreide artikel duiken we dieper in dit onderwerp en bieden we oplossingen voor deze veelvoorkomende problematiek.

Wat is borg en waarom wordt het gevraagd?

Borg is een zekerheidsstelling, meestal in de vorm van een geldbedrag, dat door huurders wordt betaald aan het begin van een huurovereenkomst. Het dient als garantie voor de verhuurder voor het geval de huurder zich niet aan de huurovereenkomst houdt, zoals het beschadigen van de woning of het niet betalen van de huur.

Waarom krijg ik mijn borg niet terug?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw ‘borg niet terug’ krijgt na het beëindigen van de huurovereenkomst:

Beschadigingen aan de woning die niet als normale slijtage worden beschouwd.
Achterstallige huur of onbetaalde rekeningen.
De verhuurder beweert dat de woning niet in dezelfde staat is opgeleverd als bij aanvang van de huurovereenkomst.

Uw rechten als huurder

Als huurder heeft u rechten. Wanneer u uw ‘borg niet terug’ krijgt, terwijl u van mening bent dat u er wel recht op heeft, kunt u stappen ondernemen. Het is essentieel om te weten dat de verhuurder verplicht is om schriftelijk en gedetailleerd te specificeren waarom de borg is ingehouden.

Voorbeeldcasus

Meneer Jansen huurde een appartement in Amsterdam. Na drie jaar besloot hij te verhuizen. Bij het uitchecken was alles in orde en er waren geen achterstallige betalingen. Echter, een maand na het beëindigen van zijn contract kreeg hij zijn ‘borg niet terug’. Na verschillende pogingen om contact op te nemen met de verhuurder, besloot meneer Jansen juridische hulp in te schakelen. Uiteindelijk kreeg hij, met de juiste ondersteuning, zijn volledige borg terug.

Q&A

Wat kan ik doen als ik mijn borg niet terugkrijg?
Begin met een schriftelijke herinnering aan de verhuurder. Als dit niet werkt, kunt u juridische stappen overwegen.

Binnen welke termijn moet de borg worden terugbetaald?
Dit hangt af van wat er in het huurcontract is afgesproken, maar meestal is dit binnen één maand na het beëindigen van het huurcontract.

Kan ik rente eisen over mijn ingehouden borg?
Ja, als de verhuurder onterecht de borg vasthoudt, kunt u in sommige gevallen ook rente over het ingehouden bedrag eisen.

MijnUrgentie

De situatie waarin u uw ‘borg niet’ krijgt kan stressvol en frustrerend zijn. Gelukkig staat MijnUrgentie klaar om u te helpen met deze en andere huurkwesties. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u bijstaan op basis van een no-cure, no-pay principe. Voelt u zich onrechtvaardig behandeld of weet u niet zeker welke stappen u moet ondernemen? Neem dan contact met ons op.

Aanvraag indienen bij de Huurteam