fbpx ...
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
, Zo vraag je een verblijfsvergunning aan.

Zo vraag je een verblijfsvergunning aan.

Zo vraag je een verblijfsvergunning aan. https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/12/pexels-nappy-1058959-scaled.jpg 2560 1707 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/12/pexels-nappy-1058959-scaled.jpg

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland verblijven? En heeft u de nationaliteit van een land buiten de EU, EER of Zwitserland? Dan is in de meeste gevallen een verblijfsvergunning nodig. Welke verblijfsvergunning u nodig heeft hangt af van uw nationaliteit en/of situatie. De aanvraag van een IND verblijfsvergunning moet op de juiste wijze en met alle vereiste documenten ingediend worden. Het kan dan ook als zeer complex ervaren worden. Wilt u weten waarom en waarvoor u een verblijfsvergunning moet aanvragen? Lees dan verder.

Waarom moet u een verblijfsvergunning / EU-toetsing aanvragen?

Een IND verblijfsvergunning dient u aan te vragen als u langer dan 90 dagen in Nederland wilt wonen. Een naturalisatie is dan niet nodig. Als u binnen de Europese Unie woont is het aanvragen van een verblijfsvergunning niet nodig. Wel als u afkomstig bent uit een land buiten de Europese Unie en Europese Economische Ruimte.

Waarvoor dient u een IND verblijfsvergunning / EU-toetsing in?

Er zijn verschillende doelen waarvoor u een verblijfsvergunning kunt aanvragen. Zo kunt u een verblijfsvergunning aanvragen bij de IND voor uw partner, echtgenoot of kinderen. In dit geval gelden er bijzondere regels. En zal een MVV aangevraagd moeten worden. Een verblijfsvergunning is nodig om arbeid te leveren of om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in Nederland voor een lange tijd. Studenten en kennismigranten hebben ook een vergunning nodig, indien ze niet uit de EU komen. Daarnaast kan een vergunning aangevraagd worden op grond van Europees recht: EU-toetsing verblijf bij partner / echtgenoot of Nederland kind (Chavez-Vilchez). Ook kan het op grond van artikel 8 EVRM.

Hulp nodig?

Het aanvragen van een IND verblijfsvergunning is een lastig proces. Er zijn veel formulieren die juist ingevuld moeten worden. Advocatenkantoor Servaas helpt graag bij het aanvragen van een IND verblijfsvergunning. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u voorzien van professioneel advies bij een VVR-aanvraag / EU-toetsing. Daarnaast kunnen wij helpen als u uw verblijfsvergunning wilt wijzigen of verlengen. Ook kunnen wij eventueel bezwaar maken tegen de afwijzing van uw aanvraag. De professionals zullen er alles aan doen om uw verblijf te realiseren.