fbpx
Veel gekozen categoriën Bekijk alle situaties
Direct aanvragen
Huurwoningen Den Helder, Huurwoningen Den Helder

Huurwoningen Den Helder

Huurwoningen Den Helder https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/08/woningnet-utrecht.jpeg 1200 630 MijnUrgentie MijnUrgentie https://www.mijnurgentie.nl/wp-content/uploads/2023/08/woningnet-utrecht.jpeg

Huurwoningen Den Helder is een populaire zoekopdracht voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning in de Noord-Hollandse stad Den Helder. Deze stad, gelegen aan de kust en bekend om haar rijke maritieme geschiedenis, biedt diverse mogelijkheden voor het huren van verschillende soorten woningen, zoals appartementen, eengezinswoningen en studio’s. Van sociale huurwoningen tot aan particuliere huurhuizen, Den Helder heeft voor ieder wat wils.

Een goed startpunt voor het vinden van huurwoningen in Den Helder zijn websites zoals funda) en Nestoria, waar men eenvoudig het aanbod kan filteren op basis van persoonlijke voorkeuren, zoals prijs, oppervlakte en locatie. Daarnaast zijn er ook lokale makelaars, zoals De Huurwoning Bemiddelaar, die gespecialiseerd zijn in de huurmarkt van Den Helder en beschikken over een uitgebreid aanbod van huurwoningen.

In de zoektocht naar een geschikte huurwoning is het belangrijk om rekening te houden met de eigen wensen en eisen, zoals de gewenste grootte, de nabijheid van voorzieningen zoals scholen en winkels, en aspecten zoals openbaar vervoer en parkeergelegenheid. Ook kunnen er, afhankelijk van het type huurwoning, aanvullende eisen worden gesteld door de verhuurder, zoals een inkomenstoets, garantstelling door een derde of bepaalde huisregels. Door het diverse aanbod en de verschillende mogelijkheden voor het huren van een woning in Den Helder, is het aan te raden om goed geïnformeerd en voorbereid te werk te gaan in de zoektocht naar een passende huurwoning.

Marktoverzicht Huurwoningen in Den Helder

Huurprijstrends

De huurmarkt in Den Helder heeft een gevarieerd aanbod van huurwoningen, variërend van appartementen tot huizen. Volgens de zoekresultaten variëren de huurprijzen tussen € 725 en € 1.200 per maand voor verschillende soorten woningen in het gebied. De huurprijzen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woning, locatie en voorzieningen in de buurt.

Verschillende Woningtypen

In Den Helder zijn er verschillende soorten huurwoningen beschikbaar. Zo zijn er appartementen die te huur staan, variërend in grootte en prijsklasse. Volgens de zoekresultaten zijn er momenteel 7 appartementen te huur in Den Helder. Daarnaast zijn er ook eengezinswoningen en semi-vrijstaande huizen te vinden in het aanbod.

Appartementen:
– Deze woningen zijn meestal kleiner in omvang en ideaal voor alleenstaanden of stellen. Ze kunnen variëren in grootte en huurprijs, afhankelijk van de locatie en voorzieningen.

Eengezinswoningen:
– Dit soort huizen zijn groter en geschikt voor gezinnen. Ze hebben meestal een tuin, wat een aantrekkelijk kenmerk kan zijn voor gezinnen met kinderen.

Semi-vrijstaande huizen:
– Deze woningen delen één gemeenschappelijke muur met een naastgelegen huis. Ze bieden meer privacy dan een appartement en zijn meestal ruimer.

Populaire Wijken in Den Helder

Den Helder kent verschillende wijken met een gevarieerd aanbod van huurwoningen. Enkele populaire wijken om te overwegen bij het zoeken naar een huurwoning zijn:

Nieuw Den Helder:
– Deze wijk is gelegen ten noorden van het stadscentrum en biedt diverse soorten woningen, waaronder appartementen en eengezinswoningen.

Julianadorp:
– Gelegen ten zuiden van Den Helder, is Julianadorp een rustige woonwijk met zowel huurappartementen als eengezinswoningen.

De Schooten:
– Deze wijk ligt ten oosten van het stadscentrum en heeft een mix van appartementen en huizen, geschikt voor gezinnen en starters.

Het is belangrijk om rekening te houden met uw woonwensen en budget bij het zoeken naar huurwoningen in Den Helder. Bekijk de verschillende websites zoals FundaNestoria en Pararius voor een uitgebreid overzicht van het aanbod.

Beschikbare Huurwoningen

Appartementen en Huizen Te Huur

In Den Helder zijn er verschillende soorten huurwoningen, waaronder appartementen en huizen. Op Huurportaal vind je bijvoorbeeld 28 woningen te huur voor zowel lang- als kortverblijf, met prijzen die starten vanaf € 399. Funda biedt ook een selectie van 7 appartementen te huur in Den Helder.

Nieuwbouwwoningen en Projecten

Naast bestaande huurwoningen zijn er ook nieuwbouwwoningen en -projecten beschikbaar in Den Helder. Zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op websites die gespecialiseerd zijn in de verhuur van nieuwbouwwoningen.

Gemeubileerde Woningen en Kamers

Voor wie op zoek is naar een gemeubileerde woning of een kamer, biedt Den Helder verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld op Rentola 31 verschillende huurwoningen vinden, waaronder kamers en studio’s, met diverse prijzen en afmetingen. Deze website biedt ook een filteroptie om gemakkelijk voorkeuren aan te passen aan jouw wensen.

Over het algemeen zijn er in Den Helder diverse mogelijkheden voor het vinden van een geschikte huurwoning, variërend van appartementen en huizen tot nieuwbouwwoningen en gemeubileerde opties. We raden aan om gebruik te maken van verschillende websites om het meest complete overzicht van beschikbare woningen te krijgen.

Huurproces en Tips

Stappenplan Huurwoning Vinden

Bij het zoeken naar een huurwoning in Den Helder, is het belangrijk om een duidelijk stappenplan te volgen. Ten eerste, bepaal uw budget en woonwensen. Vervolgens kunt u gebruik maken van online woningplatformen zoals funda en Pararius of lokale makelaars en verhuurmakelaars inschakelen om beschikbare huurwoningen te vinden.

Zodra u een geschikte woning heeft gevonden, volgen hier enkele belangrijke stappen in het huurproces:

 1. Neem contact op met de verhuurder of makelaar en plan een bezichtiging
 2. Onderhandel over de huurprijs en voorwaarden
 3. Teken een huurcontract en controleer de huurreglement
 4. Betaal eventuele borg en administratiekosten
 5. Maak een inspectierapport van de woning bij de sleuteloverdracht

Juridische Aspecten van Huren

Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de juridische aspecten van het huren van een woning in Den Helder. Huurders hebben bepaalde rechten en plichten waar zij zich aan moeten houden. In het huurcontract staan de belangrijkste afspraken tussen huurder en verhuurder, zoals huurprijs, huurperiode, en onderhoudsverantwoordelijkheden.

Het is essentieel om te weten dat in Nederland het verhuren van een woning direct door de verhuurder, of via een makelaar of verhuurmakelaar kan gebeuren. Bij het huren van een woning kunnen ook administratiekosten in rekening worden gebracht door de verhuurmakelaar, maar deze mogen niet onredelijk hoog zijn. Zorg dus altijd dat u zich goed laat informeren over de kosten en vergelijk deze met de markt.

Enkele belangrijke juridische aspecten om in gedachten te houden zijn:

 • Huurbescherming: Huurders hebben in Nederland huurbescherming, wat betekent dat zij niet zomaar uit de woning kunnen worden gezet door de verhuurder zonder wettige redenen.
 • Huurverhoging: De huurprijs mag slechts één keer per jaar worden verhoogd, met een percentage bepaald door de overheid. Uitzonderingen kunnen gelden voor tijdelijke huurcontracten.
 • Onderhoud: Huurders zijn verantwoordelijk voor klein onderhoud, zoals het vervangen van lampen en het repareren van kleine defecten. De verhuurder is verantwoordelijk voor groot onderhoud, zoals het oplossen van lekkages en het repareren van de verwarming.

Door uzelf goed te informeren en te zorgen voor een duidelijk stappenplan bij het huren van een woning in Den Helder, vergroot u uw kans op een succesvol en zorgeloos huurproces.

Specifieke Woonlocaties in Den Helder

Overzicht populaire straten en gebieden

Den Helder heeft verschillende populaire straten en gebieden waar huurwoningen beschikbaar zijn. Enkele van de meest gewilde locaties in Den Helder zijn onder andere de Jan Hoogerwerfstraat, Hortensiastraat, Gladiolenstraat, Breewaterstraat, Burgemeester Ritmeesterweg, Kanaalweg, Molengracht en Molenstraat.

Jan Hoogerwerfstraat en Hortensiastraat zijn straten met zowel eengezinswoningen als appartementen, en liggen in een rustige woonwijk. Deze straten hebben een goede bereikbaarheid en liggen nabij diverse voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer.

Gladiolenstraat en Breewaterstraat zijn ook populaire woonlocaties in Den Helder en hebben een mix van eengezinswoningen en appartementen te huur. Deze straten liggen dichtbij het stadspark en bieden een groene en ontspannen woonomgeving.

Burgemeester Ritmeesterweg en Kanaalweg bevinden zich in het centrum van Den Helder en liggen dichtbij het openbaar vervoer, winkelcentra en andere voorzieningen. Beide straten hebben een verscheidenheid aan huurwoningen, van studio’s en appartementen tot eengezinswoningen.

Tot slot zijn Molengracht en Molenstraat twee andere populaire straten in Den Helder, bekend om hun historische sfeer en karakteristieke woningen. Huurwoningen in deze straten variëren van karakteristieke eengezinswoningen tot moderne appartementen.

Een overzicht van de huurwoningen in deze populaire straten en gebieden kan bijvoorbeeld worden gevonden op funda.

Leven in Den Helder

Den Helder is een levendige stad in de gemeente Den Helder, gelegen in de kop van Noord-Holland. De stad biedt een verscheidenheid aan woonmogelijkheden, waaronder appartementen en recreatiewoningen, die zowel comfort als diverse voorzieningen bieden. Een van de nabijgelegen gebieden is Julianadorp, dat ook in trek is bij degenen die een woning in de omgeving van Den Helder zoeken.

Wooncomfort en Voorzieningen

In Den Helder zijn er verschillende woonopties beschikbaar, waaronder appartementen en recreatiewoningen. Veel van deze woningen zijn voorzien van moderne gemakken en profiteren van de nabijheid van winkels, scholen en recreatiegebieden.

Julianadorp, gelegen ten zuiden van Den Helder, biedt eveneens een scala aan woonopties, met een nadruk op recreatiewoningen en vakantiehuizen. Hier genieten bewoners van de nabijheid van de kust, wat zorgt voor een aangename levensstijl.

De gemeente Den Helder heeft diverse faciliteiten, zoals sportcentra, parken en culturele voorzieningen. Het nabijgelegen eiland Texel is een populaire bestemming voor zowel bewoners als toeristen en biedt een verscheidenheid aan recreatiemogelijkheden.

Bereikbaarheid en Openbaar Vervoer

Den Helder is goed bereikbaar per auto, trein en bus. De stad heeft een treinstation, waarvandaan directe verbindingen naar Amsterdam en andere steden in Nederland lopen. Binnen de stad zijn er verschillende buslijnen die zorgen voor een goede verbinding met de omliggende wijken en buurten.

Texel is bereikbaar via een veerverbinding vanuit Den Helder. Deze veerdienst vertrekt regelmatig en zorgt voor een vlotte verbinding tussen het eiland en het vasteland.

Kortom, als je op zoek bent naar een comfortabele en levendige woonomgeving met een verscheidenheid aan woonopties en goede bereikbaarheid, is Den Helder zeker een stad om te overwegen.

Types Huurwoningen

Overzicht van Appartement tot Tussenwoning

Den Helder biedt een gevarieerd aanbod van huurwoningen, passend bij verschillende voorkeuren en budgetten. Dit overzicht gaat in op de meest voorkomende types huurwoningen in de stad: appartement, tussenwoning, studio en middenwoning.

Appartementen zijn populair onder zowel jonge professionals als ouderen die op zoek zijn naar een comfortabele en onderhoudsvriendelijke woonruimte. In Den Helder zijn diverse appartementen beschikbaar met verschillende oppervlaktes en prijsklassen.

Een tussenwoning is een rijtjeshuis dat deel uitmaakt van een aaneengesloten reeks woningen. Dit type woning is geschikt voor gezinnen en biedt doorgaans meer ruimte dan een appartement. Tussenwoningen komen ook in verschillende prijscategorieën voor, afhankelijk van de locatie en voorzieningen.

De studio is een compacte, eenkamerwoning die voornamelijk in trek is bij alleenstaanden, studenten en starters op de woningmarkt. Den Helder biedt verschillende studio’s te huur aan in verschillende prijsklassen en locaties.

Een middenwoning is vergelijkbaar met een tussenwoning, maar heeft vaak meer voorzieningen, zoals een extra verdieping of een grotere tuin. Deze woningen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar net wat meer ruimte of comfort dan een standaard tussenwoning. Ook hier geldt dat prijzen en beschikbaarheid variëren per locatie en specifieke kenmerken van de woning.

Het is aan te raden om verschillende woningtypes in overweging te nemen, rekening houdend met zowel budget als persoonlijke behoeften, voordat men een keuze maakt voor een huurwoning in Den Helder.

Huurvoorzieningen

Faciliteiten en Bijzonderheden van Huurwoningen

Huurwoningen in Den Helder zijn vaak voorzien van diverse faciliteiten en bijzonderheden die het comfort voor de huurders verhogen. Het aanbod varieert van appartementen tot eengezinswoningen in verschillende prijsklassen. Hieronder bespreken we enkele kenmerken die vaak voorkomen in huurwoningen in Den Helder.

Balkon

Veel appartementen in Den Helder beschikken over een balkon. Dit biedt de bewoners de mogelijkheid om van het uitzicht en de buitenlucht te genieten zonder hun appartement te hoeven verlaten. Een balkon kan ook een extra ruimte bieden voor ontspanning of om planten en bloemen te verzorgen.

Tuin

Een groot aantal huurwoningen, vooral eengezinswoningen, in Den Helder beschikt over een tuin. Dit is een zeer gewilde voorziening voor gezinnen en natuurliefhebbers. Een tuin biedt ruimte voor ontspanning, recreatie en buitenactiviteiten zoals tuinieren, barbecues en spelletjes.

Berging

Een bergruimte is een praktische voorziening die vaak aanwezig is in huurwoningen te Den Helder. Een berging kan zowel in een appartement als in een eengezinswoning aanwezig zijn en biedt extra opslagruimte voor fietsen, gereedschap en overige spullen die niet dagelijks worden gebruikt.

Huurwoningen in Den Helder worden aangeboden door verschillende verhuurorganisaties en zijn beschikbaar in diverse prijsklassen en formaten. Bij het zoeken naar een geschikte huurwoning is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste faciliteiten en bijzonderheden die passen bij uw levensstijl en behoeften.

Belangrijke Adressen en Contacten

Makelaars en Verhuurkantoren

Bij het zoeken naar een huurwoning in Den Helder is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor hulp en advies. Er zijn verschillende makelaars en verhuurkantoren in de stad die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte woning. Enkele bekende makelaars in Den Helder zijn De Huurwoningbemiddelaar en Pararius. Zij bieden een breed scala aan huurwoningen aan, variërend van appartementen tot eengezinswoningen.

Bij makelaars en verhuurkantoren kun je je vaak inschrijven om op de hoogte te blijven van het nieuwste woningaanbod. Sommige kantoren, zoals Huurwoningbemiddeling bieden dagelijkse updates van nieuwe huurwoningen per e-mail.

Gemeentelijke Diensten

Bij verhuizen naar een nieuwe woning in Den Helder is het belangrijk om contact op te nemen met de gemeente Den Helder voor het regelen van zaken zoals het inschrijven op uw nieuwe adres, het aanvragen van parkeervergunningen of het verkrijgen van informatie over lokale voorzieningen en diensten.

Als inwoner van Den Helder heb je te maken met verschillende lokale belastingen en heffingen, zoals afvalstoffenheffing en rioolheffing. Je kunt de nodige informatie over deze lokale belastingen vinden op de website van de gemeente Den Helder.

Sommige van de belangrijke locaties die je mogelijk moet bezoeken zijn het gemeentehuis en het stadskantoor. Het gemeentehuis is gevestigd aan Drs. F. Bijlweg 20, 1784 MC Den Helder en het stadskantoor bevindt zich op Middenweg 2, 1782 BL Den Helder. Daarnaast kun je de gemeente Den Helder ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 14 0223.

Toekomstverwachtingen Huurmarkt Den Helder

Ontwikkelingen en Projecties

Den Helder, gelegen in de provincie Noord-Holland, kent een dynamische huurmarkt met een verscheidenheid aan huizen te huur. Om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en projecties van de huurmarkt in Den Helder, is het belangrijk om naar zowel huidige als toekomstige trends te kijken.

Op dit moment zijn er verschillende woningtypes op de huurmarkt in Den Helder, variërend van appartementen tot eengezinswoningen en studio’s. Dit diverse aanbod maakt Den Helder aantrekkelijk voor verschillende huurdersgroepen.

De vraag naar betaalbare huurwoningen blijft groeien in Den Helder en de prognoses voor de toekomst wijzen op een aanhoudende trend. Een aantal factoren die bijdragen aan deze groeiende vraag zijn de groeiende bevolking en de toenemende werkgelegenheid in de regio.

Daarnaast kunnen we in de toekomst een groeiende interesse verwachten in duurzame woningen. Den Helder en omliggende gemeenten zetten steeds meer in op de ontwikkeling van energiezuinige en milieuvriendelijke woningen. Dit zal naar verwachting een grote rol spelen in de toekomstige huurmarkt van Den Helder.

Aan de aanbodzijde zijn er een aantal ontwikkelingen en projecties die invloed zullen hebben op de huurmarkt in Den Helder. Nieuwbouwprojecten, zowel in de sociale als in de vrije sector, zullen naar verwachting bijdragen aan een toename van het aantal beschikbare huurwoningen. Dit zal helpen om de vraag op de huurmarkt beter te kunnen beantwoorden en zorgt voor een bredere keuze aan huurwoningen voor potentiële huurders.

In het licht van deze ontwikkelingen en projecties is het essentieel voor huurders en verhuurders om zich goed te informeren over de huidige en toekomstige huurmarkt in Den Helder. Websites zoals Funda bieden diverse zoekmogelijkheden en kunnen een waardevolle bron van informatie zijn voor zowel huurders als verhuurders.

Afsluiting

Den Helder staat bekend om haar gevarieerd aanbod van huurwoningen. Deze variëren van eenvoudige appartementen tot luxueuze villa’s. Een van de belangrijkste aspecten bij het zoeken naar een huurwoning in Den Helder is het vinden van de juiste locatie. Den Helder heeft verschillende wijken en buurten waar men kan kiezen om te wonen. Enkele van deze locaties omvatten de IJsselmeerstraat, waar men een appartement kan huren, en het gebied rond de Fluytstraat.

In de afgelopen jaren zijn de huurprijzen in Den Helder gestegen. Uit recente gegevens blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Den Helder met 2,3% is gestegen ten opzichte van 2021. Het is belangrijk om te weten dat de huurprijzen per type woning, locatie en de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen kunnen variëren.

Woningstichting Den Helder is een van de belangrijkste aanbieders van huurwoningen in de regio, met ongeveer 10.000 woningen in de gemeenten Den Helder en Schagen. Potentiële huurders kunnen ook de website van funda raadplegen om een breed scala aan huurwoningen in Den Helder te vinden.

Voor wie op zoek is naar een huurwoning in Den Helder, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Bekijk verschillende buurten en wijken om de locatie te vinden die het beste bij uw woonwensen past.
 2. Controleer de beschikbaarheid van openbaar vervoer, winkels en andere voorzieningen in de omgeving van de woning.
 3. Houd rekening met de hoogte van de huurprijs in relatie tot uw budget en wees op de hoogte van eventuele servicekosten die mogelijk van toepassing zijn.

Het vinden van de perfecte huurwoning in Den Helder kan enige tijd en inspanning vergen, maar door aandacht te besteden aan deze factoren, zal men uiteindelijk de woning vinden die het beste aansluit bij de persoonlijke behoeften en wensen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde wachttijden voor een sociale huurwoning in Den Helder?

De gemiddelde wachttijden voor een sociale huurwoning in Den Helder kunnen variëren afhankelijk van de vraag en het aanbod in de stad. U kunt meer informatie over de beschikbare huurwoningen en de wachttijden vinden op de website van Woningstichting Den Helder.

Hoe kan ik direct een woning huren bij Woningstichting Den Helder?

Om direct een woning te huren bij Woningstichting Den Helder, moet u eerst contact opnemen met de woningstichting. Zij kunnen u informeren over de beschikbare woningen en de voorwaarden voor het huren van een woning. Meer informatie over het huuraanbod van Woningstichting Den Helder kunt u vinden op hun website.

Welke mogelijkheden zijn er voor particuliere huur in Den Helder?

Voor particuliere huur in Den Helder zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Websites zoals Funda en Nestoria bieden een overzicht van huurwoningen in de stad. De criteria voor het huren van een particuliere woning kunnen per verhuurder verschillen.

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor een appartement in Den Helder?

De criteria om in aanmerking te komen voor een appartement in Den Helder kunnen variëren afhankelijk van de verhuurder en het type woning. Voor sociale huurwoningen gelden bepaalde inkomensgrenzen en kan er sprake zijn van een wachttijd. Bij particuliere huurwoningen bepalen verhuurders vaak zelf de voorwaarden en eisen aan huurders.

Zijn er opties voor tijdelijke huurwoningen in Den Helder?

Ja, er zijn mogelijkheden voor tijdelijke huurwoningen in Den Helder. Deze opties kunnen variëren van kortlopende contracten tot gemeubileerde appartementen voor een bepaalde periode. Websites zoals Pararius kunnen u helpen bij het vinden van een tijdelijke huurwoning in Den Helder.

Wat is het actuele aanbod van huurwoningen in Julianadorp?

Het actuele aanbod van huurwoningen in Julianadorp, een dorp nabij Den Helder, kan variëren. Voor een overzicht van beschikbare huurwoningen kunt u websites als Funda en Nestoria raadplegen. Houd er rekening mee dat het aanbod van huurwoningen in Julianadorp kan fluctueren en regelmatig kan veranderen.